Wyroby garmażeryjne
Wyroby garmażeryjne produkcji Restauracji Podlasianka dostępne w sieci sklepów Społem PSS oraz do zamówienia w restauracji:
Kiszka wiejska
Wyrób podrobowy pieczony w naturalnym jelicie grubym; produkowany z wątroby, serc, płuc, podgardla, kaszy gryczanej oraz naturalnych przypraw.
Wyrób bez konserwantów
Salceson Podlaski
Wytwarzany od lat tradycyjny wyrób podrobowy wieprzowy, pieczony w naturalnym flaku z dodatkiem naturalnych przypraw.
Wyrób bez konserwantów
Rolada z kurczaka
Wyrób drobiowy gotowany wytwarzany z całego kurczaka z dodatkiem żelatyny i naturalnych przypraw. Wytwarzany w formie rolady, zawijany w folię i sznurowany.
Wyrób bez konserwantów
Rolada pieczona z indyka
Wyrób pieczony z udźca indyka, zwijany w folię celulozową, sznurowany, eksponowany w formie rolady.
Wyrób bez kosnerwantów
Pieczeń drobiowa z żurawiną
Wyrób drobiowo-wieprzowy pieczony w skórce kurczaka, wyprodukowany z mięsa kurczaka, mięsa wieprzowego z dodatkiem przypraw naturalnych i suszonej żurawiny.
Wyrób bez konserwantów
Kurczak po królewsku
Wyrób pieczony drobiowo-wieprzowy wyprodukowany z kurczaka świeżego z dodatkiem fileta kurczaka, boczku, rodzynek i moreli oraz naturalnych przypraw.
Wyrób bez konserwantów
Pasztet drobiowy
Wyrób pieczony drobiowo-wieprzowy, formowany w wąskich blaszkach. Wyprodukowany z mięsa kurczaka z dodatkiem mięsa wieprzowego, skórek wieprzowych oraz warzyw i naturalnych przypraw.
Rolada domowa z kurczaka
Wyrób drobiowo-wieprzowy pieczony wytwarzany z całego kurczaka oraz mięsa wieprzowego. Formowany jako rolada, zawijany w folię i sznurowany.
Wyrób bez konserwantów
Paszteciki z pieczarkami
Wyrób mączny wytwarzany z ciasta naleśnikowego oraz farszu z pieczarek i cebuli. Panierowany w bułce tartej, smażony na głębokim tłuszczu.
Wyrób bez konserwantów
Paszteciki z mięsem
Wyrób mączny wytwarzany z ciasta nalesnikowego oraz farszu z mięsa wieprzowego z łopatki z dodatkiem tłuszczu wieprzowego oraz cebuli i naturalnych przypraw.
Wyrób bez konserwantów
Paszteciki z kapustą
Wyrób mączny wytwarzany z ciasta naleśnikowego oraz farszu z kwaszonej kapusty i cebuli z dodatkiem przypraw. Przed wydaniem panierowany w bułce tartej.
Wyrób bez konserwantów
Galareta drobiowa
Wyrób gotowany drobiowy, eksponowany w foremkach 250 lub 500 ml, wytwarzany z mięsa drobiowego.
Wyrób bez konserwantów
Galareta wieprzowa
Wyrób gotowany wieprzowy, wyprodukowany z nóg wieprzowych z dodatkiem warzyw i przypraw, eksponowany w foremkach 500 ml.
Wyrób bez konserwantów
Naleśniki z serem
Wyrób mączny wytwarzany z ciasta naleśnikowego oraz twarogu z cukrem i śmietaną.
Wyrób bez konserwantów
Placki ziemniaczane
Popularny wyrób kuchni podlaskiej wytwarzany z tartych ziemniaków z dodatkiem cebuli, mąki przennej, jaj oraz naturalnych przypraw.
Wyrób bez konserwantów
Kiełbasa bielska wędzona
Wyrób wieprzowy wędzony, wyprodukowany z mięsa wieprzowego, tłuszczu drobnego oraz naturalnych przypraw.
Kiełbasa z indyka
Wyrób drobiowy wędzony, wyprodukowany z mięsa z indyka, tłuszczu drobnego oraz naturalnych przypraw.
Farszynki z mięsem
Tradycyjny wyrób kuchni podlaskiej wytwarzany z gotowanych ziemniaków, maki pszennej i ziemniaczanej oraz farszu mięsnego.
Wyrób bez konserwantów
Babka ziemniaczana
Tradycyjny wyrób kuchni podlaskiej wytwarzany z tartych ziemniaków z dodatkiem cebuli, kaszy manny i przypraw naturalnych.
Farszynki z pieczarkami
Tradycyjny wyrób kuchni podlaskiej wytwarzany z gotowanych ziemniaków i mąki pszennej i ziemniaczanej oraz z farszem pieczarkowym.
Wyrób bez konserwantów
Pasztet sojowy
Wyrób pieczony wegetariański, wyprodukowany z ziarna soi i warzyw z dodatkiem przypraw. Pieczony w wąskiej blaszcze.
Kartacze z mięsem
Regionalny wyrób z ziemniaków, formowany w kształcie owalnym, nadziewany farszem mięsnym. Dodatkowo okraszony podsmażonym boczkiem z cebulą.
Selerowy przysmak
Wyrób pieczony wegetariański, wyprodukowany z selera z dodatkiem warzyw i przypraw
Gołąbki z pieczarkami
Wyrób gotowany wytwarzany z kapusty białej nadziewanej farszem z pieczarek oraz cebulą i naturalnymi przyprawami.
Wyrób bez konserwantów
Gołąbki z mięsem
Wyrób gotowany półmięsny wytwarzany z kapusty białej nadziewanej farszem z mięsa wieprzowego, ryżu z dodatkiem cebuli oraz naturalnych przypraw.
Wyrób bez konserwantów
Zamówienia można składać osobiście, telefonicznie pod nr telefonu: 85 730 96 00 lub drogą mailową: podlasianka@spolem-bielskpodlaski.pl.
Dlaczego warto kupować wyroby garmażeryjne Restauracji Podlasianka?
- Produkty są wytwarzane bez konserwantów i uszlachetniaczy
- Do produkcji wykorzystuje się tylko świeże, najwyższej jakości surowce
- Zakup naszych wyrobów to gwarancja nabycia zdrowych. domowych produktów, wytwarzanych według tradycyjnych receptur
Wyroby garmażeryjne produkcji Restauracji Podlasianka zostały nagrodzone Certyfikatem Jakości w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym "Doceń polskie":